Home Bedrijfsprofiel Occasions Klassiekers Route Conatct
 
 
Mercedes SL-Klasse
 
klik op een foto voor vergroting
    
 
Technische gegevens
 
Mercedes SL-Klasse 230 SL Pagode
 
Prijs   € VERKOCHT
Carrosserie   CABRIOLET
Transmissie   HANDGESCHAKELD
Brandstof   BENZINE
Bouwjaar   1965
Kleur   BEIGE
Kilometerstand   afgelezen 20087
 
Extra's
 
Mercedes-Benz 230 SL Pagode
Deze 230SL mag terecht een bijzonder exemplaar genoemd worden. In tegenstelling tot veel op de markt zijnde SL en betreft het hier een origineel Europees geleverd exemplaar.
Deze prachtige 230 SL werd nieuw geleverd in Duitsland in 1965 en ingevoerd naar Nederland in 1997. En vanaf dat moment tot heden bij 1 Nederlandse eigenaar verbleven. Deze eigenaar onderhield de auto tot in de puntjes, getuige de vele rekeningen van onderhoud bij de Mercedes-Benz oldtimer specialist van Dijk in Lisserbroek. Er zijn voor ruim 25000 euro aan rekeningen bij de auto. Uiteraard horen chassis, motor en versnellingsbak bij elkaar, (Matching Numbers). Het gaat hier dus om een originele Europese uitvoering.

De carrosserie is volkomen gaaf en roestvrij. Recentelijk is de auto professioneel opnieuw gespoten in de originele kleur. Ook het chroomwerk is gaaf en krasvrij. Het interieur is erg origineel en gaaf. Voorzien van mooie, goedwerkende Becker autoradio. Er is een recent taxatierapport van 2018 van 110.000 euro.

De auto rijdt, remt en schakelt als een nieuwe auto. De softtop is gaaf en mooi en er wordt een hardtop meegeleverd in een mooie glanszwarte kleur met een gave binnenhemel. Het chroom van de hardtop verdient wat aandacht.

De technische keuring (APK) is geldig tot juli 2020. De auto is voorzien van een startonderbreker en er zijn 2 sets sleutels.
 
 
 
 

Disclaimer | © 2020 Riveco